Sisällön tarjoaa Blogger.
perjantai 11. tammikuuta 2013

Cyberpunk 2077 pelitraileri

Scifi on selkeästi nostamassa päätään niin elokuvien kuin myös pelien puolella pitkän taustallaolon jälkeen. Pelimaailmassa on toki saatu nauttia varsin hyvinkin kirjoitettua tarinankerrontaa mm. Mass Effect-sarjan myötä, mutta vähissä ovat silti varsinkin nimenomaan hyvin kirjoitetut pelit sillä saralla. Aivokuolemaan altistavia räiskintöjä, joissa taustatarina on lähinnä pakollinen paha viitekehyksen luomiseksi sarjatulen tuuppaamiseen hirviöön, tuntuu nyt tippuvan toki suunnilleen kerran kuukaudessa, mutta niistä ei ole nyt kyse.

Runsaasti omaa mielenkiintoani kutkuttelee kuitenkin tänään korviini kantautunut uutinen pelistä nimeltä Cyberpunk 2077. Kyseessä on pelin tekijöiden mukaan 80-luvulla julkaistusta Cyberpunk 2020-roolipelistä, joka taas puolestaan ammesi pelattavaan muotoon maailmankuvansa ja aihepiirinsä senaikaisesta kyberpunk-kirjallisuudesta. Roolipelin alkuperäisessä muodossa piirteitä olikin lainattu runsaasti mm. William Gibsonin ja Bruce Sterlingin kaltaisen kirjailijoiden visioista.

Traileri esittelee varsin rajusti hidastetun pätkän tulitaistelua varsin futuristisessa ympäristössä. Trailerin pääosassa näyttää olevan jonkinlainen naisen muotoinen androidi/kyborgi, joka ei paljon luotisateesta hetkahda. Kiva, varsin näyttävää, mutta hieman jää vaivaamaan, että missä se varsinainen kyberpunk oikein on. Tokihan kyberpunkissa on puhuttu paljon kyborgeista ja transhumanismista yleensä ja kaupungitkin ovat kasvaneet monessa teoksessa varsin kolossaalisiksi, mutta kun ollaan realistisia, niin niinhän ne tekevät lähes kaikessa tulevaisuuteen sijoittuvassa scifissä nykyään. Mitään viitteitä tavallista enemmän kyberpunkkin viittaavasta en siis trailerissa huomioinut, toisin kuin esim. taannoisen Syndicate-pelin (jota en muuten vieläkään ole jostain syytä ostanut) myötä.

Traileri on kuitenkin varsin komeaa katsottavaa ja toivonkin, että pelintekijöillä on ollut vähän runsaammin visioita varsinaisen kyberpunkin saralta kuin traileri antaa ymmärtää. Trailerin mukaan ensi kuussa pelista tulee lisää tietoa, joten odottelenkin jo innolla näitä tietoja.

0 kommenttia: