Sisällön tarjoaa Blogger.
maanantai 10. joulukuuta 2012

Elokuva: Viisi Legendaa

Joulu tulee ja lomakauden pakolliset animaatiot sen mukana. Yleensähän joka joulu jokin vuodenaikaan liittyvä animaatio tulee ainakin jommalta kummalta suurelta animaatiostudiolta (Disney-Pixar tahi Dreamworks) ja tänä vuonna aiheen mukaisen animaation tuuppasi ulos näistä kahdesta jälkimmäinen, Pixarin tuodessa jouluksi Finding Nemo sarjan kolmannen osan. Ihan perus "paulipelastaajoulun"-henkisestä perusanimaatiosta ei kuitenkaan ole kysymys, vaan tällä kertaa on Dreamworksin lähtökohtana ollut jo jonkin aikaa muodissa ollut satuhahmojen yms. kierrättäminen (oletteko koskaan nähneet vaikkapa Shrek tai Tapaus Punahilkka elokuvia?). Mistään siis varsin uudesta ideasta sinänsä ei ole kysymys, vaikkakin asetelma on varsin persoonallinen: Joulupukki, Nukkumatti, Hammaskeiju ja Pääsiäispupu muodostavat kuu-ukon valitseman eliittijoukon, jonka tehtävänä on suojella lapsia. Kun paha Mörkö toteuttaa katalat suunnitelmansa, tarvitsee joukko vahvistusta. Vahvistukseksi kuu-ukko valitseekin tehtävään vastentahtoisen Pakkasukon.

Dreamworksin tarina on varsin monipuolinen vaikkakin lastenelokuvalle hyvin tyypillisen ennalta-arvattava. Menoa ja meininkiä kuitenkin riittää alusta loppuun, Viisi legendaa kun etenee varsin toimintafilmihenkisellä tarinankerronnalla alusta loppuun.

Huumoriahan aina pitää olla animaatioissa, sehän on selvä. Eivät lapset jaksa katsoa mitään haudanvakavaa murjotusta. Vitsit tuntuvat uppoavan myös vähän aikuisempaan väkeen (ainakin itselleni putosivat jutut paikkapaikoin varsin makeasti) ja goofball-huumori on pidetty riittävän kurissa sen pysyäkseen hauskana.

Äänirooleissa kuullaan varsin nimekäs kaarti Hollywoodin ykkösnimiä. Itse pääroolissa Pakkasukkona toimii Chris Pine (Star Trek), muita mainittavia nimiä ovat mm. Hugh Jackman ja Alec Baldwin. Parhaimman roolisuorituksen kuitenkin vetää Pitch Boogeymanina eli Mörkönä Jude Law, joka on saanut itsestään ulos varsin mustanpuhuvan äänen.

Viisi Legendaa on suhteellisen tavallinen animaatio, joka jaksaa naurattaa kuitenkin alusta loppuun saakka. Se ei ole mikään varsinainen klassikko, mutta tarjoaa vähän vaihtoehtoista viihdettä jouluisella teemalla.

0 kommenttia: