Sisällön tarjoaa Blogger.
tiistai 11. joulukuuta 2012

Pari konseptitaidekuvaa Neuromancerista

Huh. Moneen otteeseen olen jo menettänyt kaikki toiveet William Gibsonin ehkä tunnetuimman teoksen, ehkä maailman tunnetuimman kyberpunk-kirjan, Neurovelhon, filmatisoinnin toteutumisen suhteen. Projektiahan väännetään indie-rahoituksella, eli suuret elokuvayhtiöt eivät osallistu rahallisesti elokuvan tuotantoon. Projektin takana on Seven Arts niminen pienehkö brittiläis-amerikkalainen indie-lafka, jonka tuotokset ovat tähän päivään asti ainakin olleet suhteellisen pienimuotoisia. Mistään varsinaisesta jättibudjetin elokuvasta ei Neuromancerin kohdallakaan ole kysymys, elokuvaa kun tehdään noin 60M dollarin budjetilla. Pienestä budjetista ei kannata kuitenkaan aina kauhistua, Dredd 3D tehtiin noin 50M dollarin budjetilla, eikä elokuvasta ole moitteen sanaa. Tuottajana leffassa toimii varsin järeän mittakaavan Lorenzo di Bonaventura, jonka tunnetuimpia tuotoksia viime vuosilta ovat varmasti Michael Bayn yhtäjaksoista tulipalloa alusta loppuun kuvaavat Transformers-elokuvat.

Projektiin on vuosien varrella yhdistetty milloin mitäkin ohjaajaa ja näyttelijää, mutta tämän hetkisen tiedon mukaan Neuromancerin tulee ohjaamaan Ehkä parhaiten Kuutio (Cube, 1997) scifijännäristään. Viime vuosinahan mies kunnostautui Splice nimisen tieteelläpelottelun myötä, joka tosin oli varsin lattea peruskauhupaukutus vaikka elokuvan alku lupailikin varsin nerokasta scifiä.

Neurovelhon on sanottu olevan SE scifikirja, jota ei pitäisi ikinä tehdä elokuvaksi. Paineet ovatkin siis Natalilla korkealla elokuvan onnistumisen suhteen. Neurovelhohan on tosiaan kyberpunkin arkkiteos, johon suhteellisen usein kaikkia genren kirjoja verrataan. Gibsonin lähes runollinen tyyli kirjoittaa tuskin toistuu millään lailla valkokankaalle, mutta sentään varsin eeppinen tarina toivottavasti toistuu sellaisenaan.

Toisena tuotantoyhtiönä Neuromancerin kanssa puuhastelee GFM Films, jonka sivuilla onkin julkaistu jo pari kuukautta sitten ensimmäinen konseptikuva elokuvasta. Kuva on jo aiemmin mm. Splicen yhteydessä Natalin kanssa työskennelleen Amro Attian käsialaa. Attian henkilökohtaisilta sivuilta löytyy myös toinen kuva, joka tarjoilee hieman paremmin yleistunnelmaa mustanpuhuvasta scifileffasta.

GMF varmisti myös uutisfeedissään, että Neuromancerin kahta keskeistä roolia on tarjottu varsin nimekkäille näyttelijöille: Armitagen rooliin havitellaan Liam Neesonia ja Mark Wahlbergille on tarjottu varsinaisen päähenkilön, Casen, roolia. Wahlberg vähän epäilyttää, en ole oikein koskaan ollut vakuuttunut miehen näyttelijän lahjoista, mutta Neeson kuulostaa enemmän kuin hyvältä. Toivottavasti miehellä riittäisi itsellään innostusta tämän elokuvaprojektin saralle.

Mutta itse asiaan, eli ne konseptikuvat. Olkaapa hyvä:



0 kommenttia: