Sisällön tarjoaa Blogger.
maanantai 12. marraskuuta 2012

Elokuva: The Astronaut Farmer (2006)

8/10

Netflix palvelu tuli meidänkin kotiimme, kohtuulliseen kahdeksan euron hintaan kun saa rajattoman katseluoikeuden suhteellisen laajaan bufferiin elokuvia ja tv-sarjoja. Teknisen taistelun sen käyttöönottamisesksi olohuoneessamme, tietokoneen puuttumisen sieltä vuoksi, jälkeen (Xbox vaatii Gold jäsenyyden: ei ole tulossa, Samsungin Allshare Cast Dongle ei oikein tahdo pysyä pystyssä, jne. Lopulta ratkaisu löytyi Nintendo Wiin clientistä) onkin kyseistä palvelua tullut käytettyä niin paljon, että digiboxi alkaa pikkuhiljaa tukketua katsomatta jääneistä nauhoituksista. Netflix tarjoaa myös suhteellisen hyvän kattauksen science fictionia, joista tosin olen nähnyt suurimman osan. Jokusia kuitenkin ennalta näkemättömiä teoksia sieltäkin löytyy ja niistä eilen päätyikin katsottavaksi The Astronaut Farmer vuodelta 2006.

The Astronaut Farmer kertoo lämminhenkisen draaman keinoin amerikkalaisesta Charles Farmerista, joka rakentaa maatilansa ladossa avaruusrakettia. Koko perheen omaisuus on kulunut lähes mielipuoliseen projektiin, mutta loppusuora häämöttää. Valtio kuitenkin kiinnostuu Farmerista siinä vaiheessa, kun mies yrittää ostaa 4,5 tonnia rakettipolttoainetta. Yhdysvaltain ilmailuhallitus koittaakin kaikin keinoin estää Farmeria laukaisemasta rakettiaan kommentoimalla mm., että avaruusmatkailu pitäisi jättää ammattilaisille.

Osittain perhedraamana etenevä elokuva on muutamista epäloogisuuksista huolimatta varsin realistinen kuvaus mielipuolisesta haaveesta ja kaikkensa antamisesta sen eteen. Joukkoon on tungettu myös hieman lähes campin asteelle menevää huumoria, mutta se ei liiemmin haittaa vähäisen määränsä takia. Hyväntuulisuus säilyy läpi elokuvan ja myös sitä ihan oikeaa ihmetyksen tunnetta tarjoillaan sopivana annoksena.

Elokuvan pääroolissa nähdään varsin takuuvarma, Oscar-palkittu Billy Bob Thorton, joka vetääkin roolisuorituksensa mallikelpoisesti läpi alusta loppuun hieman ristiriitaisena, lähes pakkomielteisenä raketinrakentajana ja samaan aikaan perheenisänä. Perheen äitiä näyttelee ehkäpä parhaiten kauhufilmitaustoistaan (mm. Candyman) tunnettu Virgina Madsen. Mukana on myös itse Bruce (Bruce Willis) vaikka miestä ei lopputeksteistä jostain syystä löydykkään.

0 kommenttia: