Sisällön tarjoaa Blogger.
maanantai 19. elokuuta 2013

Elokuva: Wolverine 3D (2013)

6/10 tähteä

Marvelin elokuvien laadun laskettua The Avengers saagan ja siihen liittyvien oheiselokuvien (Hulk, Iron Man, Thor, Captain America) kuin lehmän häntä elokuva toisensa jälkeen olikin odotukset aika nollissa, vaikka kyseessä onkin ehdottomasti parhaimaan Marvel elokuvasarjaan liittyvä elokuva. X-Men elokuvat ovat alusta alkaen olleet parhaimmistoa Marvel filmatisoinneista eikä vähiten Hugh Jackmanin roolin Wolverinen hahmossa takia. Nyt Wolverine elokuvat ovat alkaneet elää omaa itsenäistä tarinaansa ensin X-Men Origins: Wolverine (2009) ja nyt sitten Wolverine 3D elokuvan muodossa.

Hugh Jackman on onnistunut alusta alkaen tuomaan käytännössä kuolemattoman Loganin/Wolverinen hahmon hyvin sarjakuvaa jäljittelevänä valkokankaalle ohjaajasta riippumatta. Ohjaajat ovatkin sarjan aikana vaihtuneet useaan otteeseen ja tällä kertaa vuorossa kynsiveikon heilumisia ohjaamassa onkin hieman ehkä erikoinen valinta toimintaelokuvalle. James Mangold tunnetaan ehkä parhaiten Johnny Cashin elämänkertaisesta elokuvasta Walk The Line (2005) sekä Angelina Jolielle oscarin tuoneesta mielisairaaladraamasta Girl, Interupted (1999). Tokihan mieheltä löytyy myös muutama toimintaleffa CV:stään, mutta sillä saralla maine ei ole päässyt kummemmin kertymään.

Hieman draaman oloisesti etenevä juoni vie Loganin takaisin Japaniin ja seuraa löyhästi Frank Millerin 1982 julkaisemaa sarjakuvien minisarjaa, joka tunnetaan Japani saagana. Koska tarina oli ennestään minulle tuttu, olikin hieno huomata, miten tarina oli päivitetty varsin hienosti nykypäivään. Ja vaikka Marvel filmatisoinnit ovatkin pääasiassa oleet täysin tyhjäpäisiä aivokuolematoimintaleffoja, Wolverinessa on myös ihan oikeaa juonta. Villi veikkaus tosin, että tämä johtuu aika pitkälti siitä, että kuten muidenkin X-Men elokuvien kohdalla, kyseessä on ihan oikeista sarjakuvalehtien adaptioista (joskin hyvin löyhistä sellaisista) eikä niinkään uudelleenkirjoiteutusta universumista ja uusista tarinoista.

Ninjoja. Niistä pitää aina antaa pisteitä. Miekat heiluvat ja vain heittotähtipilvet puuttuvat. Myös Yakuza on otettu tietenkin mukaan ja tatuoidut miehet kantavat totuttuun tapaan pienikokoisia sarjatuliaseita. Toimintaa siis ei ole unohdettu, mutta suurempi goremainen verenlennätys on sentään jätetty pois, ilmeisestikin matalamman ikärajan takia.

Wolverine tarjoaa parhaasta päästä olevaa Marvel-viihdettä. Yllätyksiä ei kuitenkaan ole kuvassa, elokuva on kaikin puolin varsin keskinkertainen.


0 kommenttia: